Isäntäpari Tiia-Mari ja Niilo

Tiiu on koulutukseltaan suurtalouskokki, mutta opiskelee tällähetkellä lähihoitajaksi. Niilo työskentelee tilan töiden lisäksi Heinon Leipomolla.

Tilan lampaat

Kiinteä uuhimäärä tällähetkellä on n. 30 ja vuosittain jokainen uuhi
synnyttää 1-3 karitsaa. Tottahan sitä kunnon pässikin siis tämmöisessä
naislaumassa joukkoa komentaa.

Lampaiden pääsääntöinen työ on maisemanhoito perinnebiotooppi laitumilla.

Maukas liha ja lämmin talja ovat myös kysyttyjä tänäpäivänä.

Lampaantaljoja on myynnissä Maijan kesäkahvilassa Mieliaittassa, tiedustele!

Emäntä Tiiu valmistaa myös erilaisia käsitöitä taljoista, tiedustele tarkemmin.

Tilan hevoset

Suomenhevostamma Mispok, tutummin Missi.

Missi saapui tilalle joulukuun 2011 alussa, hän on jo vähän vanhempi rouva joka saattanut maailmaan tähän mennessä 5 jälkeläistä. Missi oli heti ensimmäisestä päivästä saakka "kuin kotonaan". Missi on osoittautunut kiltiksi ja ystävälliseksi tammaksi jolla ajoittain löytyy vahvaa omaa tahtoa.

Uusin tulokas Warlander ruuna Baltazar V saapui tilalle loppuvuodesta 2017 tuosta naapurista Ninalta (Luontoäidin hevoset).

Kissu-tamma menehtyi syksyllä yllättäen laitumelle ja edessä oli uuden kaverin etsiminen Missille tai miettiminen olisiko Missikin aika päästää vihreämmille niityille.. Vaan silloin naksahtikin kaksi palasta paikalleen, minä tarvitsin kaveria Missille ja Nina puolestaan etsiskeli uutta kotia Baltazarille missä saisi elää mahdollisimman rauhaisaa, lajinomaista elämää. Ja niin siinä sitten kävi että Baltazar taluteltiin parisataa metriä kotoaan tänne meille. =)

Tammikuussa 2018 3 vuotta täyttävä kookkaan komistuksen pääsääntöinen tulevaisuuden työ on toimia seurahevosena, perinnebiotooppien hoitajana yhdessä lampaiden kanssa ja kevyessä käytössä maastolenkeillä. Hurjan nopean kasvun vuoksi jalat eivät ole siinä kunnossa että ne tulisivat kestämään aktiivista kilpauraa. Vaan meilleppä tämä sopiikin vallan mainiosti.

Muut eläimet

Isännän nimeämä, pikkuriiviö Tunkkis viihtyy mainiosti täällä omassa "kuningatarkunnassaan", pitää komennuksessa niin kissat kuin hevosetkin, tai ainakin yritys on kova.

Tämä aito sekarotuinen tuli pentuna isännälle vähän yllätyksenä, mutta hyvinpähän on paikkansa hakenut Niilon kainalosta ja jälkeenpäin Myy-kissa on koittanut päästä myös Tunkkiksen kainaloon. =)

Tallissa ja navetolla lisäksi muutama hiirikissa pitämässä hiiret aisoissa.