Isäntäpari Tiia-Mari (Tiiu) ja Niilokypros2014_025__kopio.jpg

Tiiu on koulutukseltaan suurtalouskokki, mutta on nyt opintovapaalla ja opiskelee Tampereella Ahlmannilla tuotantoeläinten hoitajaksi. Niilo jatkaa autonkuljettajan hommia Heinon Leipomolla.
kasvit_kes_2009_1141.jpgTilan lampaita

Kiinteä uuhimäärä tällähetkellä on n. 30 ja vuosittain jokainen uuhi synnyttää 1-3 karitsaa. Tottahan sitä kunnon pässikin siis tämmöisessä naislaumassa joukkoa komentaa.

Lampaiden pääsääntöinen työ on maisemanhoito perinnebiotooppi laitumilla.

Maukas liha ja lämmin talja ovat myös kysyttyjä tänäpäivänä.

Lampaantaljoja on myynnissä Maijan kesäkahvilassa Mieliaittassa, tiedustele!hepat_elokuu_2011_055.jpg

Emännän Tiiun suuri rakkaus, hevoset, toki myös muut eläimet.

Kuvassa suomenhevostamma Kiskutar tutummin Kissu.

Kissu rakastaa ennenkaikkea ruokaa ja sen toki huomaakin, muut asiat ovat sivuseikkoja. Kun ruokaa on tämä tamma tekee melkein mitä tahansa. Lempeä, mutta omaa suokkimaisen "junttipollen" ominaisuudet ja kaipaa aina kaverin rinnalleen.

Varsinkin suomenhevoset, myöskin shetlanninponi Emppu ovat valloittaneet emännän sydämen luonteillaan; rehellisiä, avoimia, suuren sydämen omaavia ja todellakin "juntteja", joskin myös toisinaan jääräpäitä yksilöitä kuten tapanani on sanoa. Mutta, näitä minä rakastan, he ovat osa perhettä!p6200353.jpg

Emppu nukkui pois marraskuussa 2013. Sanoin en pysty kuvailemaan kuinka suuri suru ja ikävä on luottoponia joka opetti minulle paljon.

Shetlanninponi tamma Ajoksen Emilie, tutummin Emppu.

Saapui alunperin tilalle Kissun kaveriksi, mutta on voittanut rehellisenä ja ystävällisenä ponina monen sydämen. Kuinka voikaan pienellä ponilla olla niin suuri sydän?

Emppu toimii hyvin niin lasten ratsuponina, kuin minulla harjoitteluponina kärryillessä. Emppu on loistokaveri jonka seurassa ei tarvitse pelätä mitään, ei ihmisen eikä toisen eläimen. Täyden kympin poni!p1080266__kopio.jpg

Suomenhevostamma Mispok, tutummin Missi.

Missi saapui tilalle joulukuun 2011 alussa, hän on jo vähän vanhempi rouva joka saattanut maailmaan tähän mennessä 5 jälkeläistä.

Missi oli heti ensimmäisestä päivästä saakka "kuin kotonaan" ja on ystävystynyt Kissun ja Empun kanssa hyvin. Missi on osoittautunut kiltiksi ja ystävälliseksi tammaksi jolla ajoittain löytyy vahvaa omaa tahtoa.

kevat_2010_368.jpg

Poniruuna Sarah's Hugo, tutummin ihan Hugo lähti Emppun kaveriksi taivaan vihertäville niityille keväällä 2016.

Hugo liittyi joukkoomme pari päivää ennen Uuden Vuoden (2013) alkamista. Hugo on jo ennestään tuttu kaveri joka tilallakin asustellut aiemmin, ja senhän kyllä huomasi. Ponipoika tutkiskeli ympäristöä ja laidunmaita kuin "omia taskujaan" ja liikuskeli kuin ei päivääkään olisi pois ollut, vaikka viettikin muutaman vuoden "tien toisella puolen". Hugo muutti meille lähinnä Empun kaveriksi ja hyvin on ystävyys alkanut tällä poniparilla. Kyllä on hyvä että saatiin edes vähän "miehisyyttä" tähän laumaan, ja sellainenhan Hugo on: kiinnostunut tammoista ja köpsyttelee lauman mukana, mutta nauttii myös siitä että naiset seuraavat häntä mitä kummallisempiin paikkoihin.


tunkkis1.jpg

Isännän nimeämä, pikkuriiviö Tunkkis viihtyy mainiosti täällä omassa "kuningatarkunnassaan", pitää komennuksessa niin kissat kuin hevosetkin, tai ainakin yritys on kova.

Tämä aito sekarotuinen pentuvauva tuli isännälle vähän yllätyksenä, mutta hyvinpähän on paikkansa hakenut Niilon kainalosta.


Kissat kuuluvat myös maalaistaloon. Meillä on sisäkissat Miu ja Mau =) ja navetolla muutama navettokissa "hiirijahdissa"