Tervetuloa perinteiden pariin

hessu10.jpg

Tervetuloa informatiivisille sivuillemme.

Suunnittelen yksilöllisiä rehuaineseoksia kuluttajille sekä valmistan ja suunnittelen yrityksille alihankintatöinä hoitotuotteita,reseptiikkaa ym tuotesuunnittelua ja kehittelyä.

Luontoäidin hevoset yritys toimii rehuaineiden vienti-tuonti ja tukkuliikkeenä.Rehuaineet ovat elintarvike-,kosmetiikka ym standardoituja ja omaavat mm seuraavia standardeja: Iso 22000,FCA(Feed Chain Alliance),BIO(Ecocert)HACCP(Hazard Analysis and Critical Control Points),GMO,GMP.

Verkkosivuja pyritään päivittämään ja lisäämään kasvitietoa,mikäli et löydä kasvia jonka käytöstä haluat tietoa, ota yhteyttä ja lisäämme sen kasvistoon.Hevosten herbario on lähes rajaton ja tiedon kerääminen aikaa vievää.

Sivuston ylläpito perustuu harrasteomaiseen toimintaan ja haluun jakaa informatiivista tietoa kaikille veloituksetta.Sivusto on harvinaislaatuinen kansainvälisesti,vastaavaa ei löydy euroopasta.

Teen myös laajempia suunnitelmia hevostiloille esim omavaraistalouden suunnittelussa myös ulkomaille toimeksiantona. (esimerkkinä Norjan Lofooteilla toimiva maatila Björkengengård, jossa hyödynnetään meri ilmastoa, alueen kasvillisuutta sekä viljelyä jne hevostilan pitoa ajatellen)

Olemme osana monissa hankkeissa ja tutkimuksissa euroopassa, jotka liittyvät suoraan hevosten luonnolliseen hyvinvointiin.

Olemme rehualantoimijoihin rekisteröitynyt yritys(Ruokavirasto ent.Evira)noudatamme toiminnassamme Suomen ja EU-alueen rehuvaatimuksia. EU edellyttää tietyin poikkeuksin kaikilta rehualan toimijoilta kyseistä rekisteröintiä,seurantaa ja valvontaa.Laatu ja turvallisuus ovat äärettömän tärkeitä asioita, se on perus edellytys kansainvälisellekkin toiminnallemme.

Olemme Suomen ensimmäisiä yrityksiä , joissa esille nostettiin hevosten luonnonmukainen hoito ja ruokinta perinnetietoja hyödyntäen ja yritys perustettiinkin aikoinaan täysin omiin tarpeisiin pohjautuen. Alkuvuodet meni eri maiden yrttisarjojen maahantuonnissa ja markkinoinnissa jälleenmyyjänä, samalla kun täydennettiin opiskeluja ja alan erikoisosaamista kasvatettiin.Suomessa ei ole edelleenkään voitu järjestää koulutusta herbalisteille joiden suuntaus/erikoistuminen olisi kohdennettu hevosiin, tällaista ei ole pohjoismaissa ylipäätään. Hevos herbalisti kouluja on järjestetty Englannissa, Irlannissa sekä Australiassa. Näissä kouluissa voidaan suorittaa tutkinto myös osittain etänä,mutta ei suomen kielellä.Hevos herbalistien opettajina toimivat aina Master equine herbalistit. Heitä on maailmassa äärettömän niukasti.Opiskeluun pääsyn yksi kriteereistä on mm lääkehoidon perusopinnot.

Vuosia ennen virallista yrityksen perustamista tein hoitoalan töitä yli 25 vuotta ja sen lukemattomien eri lisäopintojen ohessa lisäksi hevosalan työtä vain harrastuksena, joka pitikin mielenkiintoa yllä niin lujasti että päätös perustaa oma yritys oli helppo, joskin sen olisi voinut rohkeasti tehdä aiemminkin. Lisäkoulutuksien myötä tieto ja taito kehittyi  taitolajiin johon oppia olemme saaneet mm perinne tietoa tutkimalla ja jakamalla sitä avoimesti eteenpäin.  Humanitaarinen (fytoterapia ihmisille) on tarjonnut vuosisatojen aikana paljonkin tietoa joita on jätetty kirjoihin ja kansiin,ei ole pitkäaika siitä, kun kansakoululaisten yksi oppiaineista oli luonnontiede ja latina.  Erilaisista perinnehoidoista, hevosille jaettavaa tietoa oli kuitenkin hävettävän niukkaa,oli aivan selvää,että asialle piti tehdä jotain.Muistan myös, että suomessa yrttejä hevosille myi vain yksi yritys, sekin oli jälleenmyyntiä verkkokaupan muodossa.Oli pakko ryhtyä itse hakemaan tietoa. Ja se matka vei mennessään.Sittemmin alkoi nousta yrtti(ja rehuaineiden saanti)tietous ja levisi pikkuhiljaa valistuksen myötä.Tällähetkellä hevosille on suomessa tarjolla jo valikoimaa, silti, esim koulutusta alalle ei ole eikä tällähetkellä ole näkyvissäkään.Suomi kouluttaa toki eläintenluontaishoitajia ja hevosten terveydenalan ammattilaisia.

Tilallamme kasvatetaan pieni muotoisesti Warlander rotua sekä harjoitamme pienimuotoista siitostoimintaa.

Kaikkien hevosten hyvinvointi on sydäntäni lähellä, laadukkaan ja ammattitaitoisen palvelun tarjoaminen, kunnia asia.Sinun ja hevosesi vuoksi.

ninajaeden.jpg

Nina Viitamäki  / Luontoäidin hevoset & Stud farm Ojeroso

Palvelen myös Ruotsin, Norjan ja Englannin kielellä.

Muissa kielissä mahdollista saada tulkkaus apua esim Viro,Espanja ja Saame.